LEV!

Heb jij een hart voor kinderen en jongeren? Wil jij hen helpen om stevig in het leven te staan met Jezus als fundament? Wil jij hen op een interactieve, speelse manier leren hoe ze assertief kunnen zijn, grenzen kunnen aangeven een een goede zelfwaardering kunnen ontwikkelen?

LEV! is een weerbaarheidsprogramma dat jonge mensen uitdaagt om na te denken over wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Het laat jongeren ervaren dat ze kostbaar zijn, en anderen ook! Vanuit die overtuiging ontdekken ze waardevolle principes om goede keuzes te maken en krijgen ze praktische tips op terreinen als media, gamen, verslaving, pesten en seksualiteit.

Het programma

Het programma zoomt in op zes relevante thema’s en tracht antwoorden te geven op een aantal prangende vragen waar jongeren mee worstelen:

JIJ

Wie ben ik? Hoe kijk ik naar mezelf en hoe kijkt God naar mij?

JIJ EN JE DOEL

Welke doelen heb ik in mijn leven? Hoe bereik ik deze? Wat helpt mij en wat houdt mij tegen? Hoe kan God mij helpen?

JIJ EN DE ANDER

Wie zijn anderen in mijn omgeving en hoe ga ik met hen om? Hoe leer ik neen te zeggen wanneer ik druk van anderen ervaar?

JIJ EN RISICOGEDRAG

Welke risicos kan ik tegenkomen als ik ouder word? Welke grenzen hanteer ik hier in? Hoe weet ik wat mijn grenzen zijn? Hoe kan ik goede keuzes maken?

JIJ EN SEKSUALITEIT

Waarin verschillen jongens en meisjes? Wat is seksualiteit? Wat is verkering? Welk kader geeft God voor seksualiteit?

JIJ EN JE HART

Wat als ik een verkeerde keuze maak? Hoe kan ik toewerken naar herstel? Bij wie kan ik terecht? Hoe kan God mij helpen?

LEV! in de praktijk

LEV! is een zeer waardevol weerbaarheidsprogramma dat gericht is op kinderen en jongeren van 11 tot 18 jaar. Graag willen we hiervoor een breed draagvlak creëren en het programma zoveel mogelijk in de praktijk te brengen.

LEV! trainingsdag

De trainingsdag is bedoeld voor volwassenen die rond kinderen en jongeren staan, zoals kinderwerkers, jeugdwerkers en leerkrachten. Maar ouders en andere geïnteresseerden zijn ook steeds welkom! Je leert om kinderen en jongeren weerbaar te maken en een positief zelfbeeld te laten ontwikkelen door zelf ondergedompeld te worden in de waardevolle principes van LEV!.

DE VOLGENDE TRAININGSDAG VINDT PLAATS OP 07/11/2020

Locatie: Centrum voor Pastorale Counseling

Tervuursesteenweg 194C

3001 Heverlee

Inschrijven kan via deze link.

LEV! in je school of groep

Een medewerker van Chris en/of het Evangelisch Jeugdverbond komt deze waardevolle training geven in je school of groep. Samen wordt er twee dagen op weg gegaan naar nieuwe inzichten, een fijne sfeer en veel plezier!

Voor scholen vragen we een standaardbedrag van 300 euro alles inbegrepen.

Als groep wordt er een bijdrage van 15 euro per deelnemend kind gevraagd, alsook 50 euro vaste kost voor het  gebruikte materiaal.

Heb je onze LEV! trainingsdag gevolgd en durven jullie het aan om zelf LEV! te geven in je groep? Dat kan! Dan wordt er enkel 50 euro gevraagd voor de huur van het materiaal en de handboeken.

Nog vragen of heb je interesse?

Mail naar evelien@chris.be